משרד הבריאות הוציא צו סגירה מנהלי למסעדה בזכרון יעקב: "סכנה חמורה לבריאות הציבור"

הרשת בתגובה: "המקום נסגר בהסכמה, לצורך התאמתו לדרישת משרד הבריאות. הוצאת הצו מיותרת"

מאת: מערכת מגדלור ניוז, 25.6.19, 21:33

משרד הבריאות הוציא היום (25.6) צו הפסקה מנהלי למסעדת פרנג’ליקו במול זכרון שבזכרון יעקב.

על פי משרד הבריאות, במקום התקיימה היום ביקורת לאחר שימוע שנערך בעניין הצו לבעלי המקום, בו “ניתנה לכם האפשרות לסגור את העסק מרצון ולתקן במיידי את כל הליקויים העלולים לסכן את בריאות הציבור. בשימוע טענתם כי כל הליקויים תוקנו…”.

על פי משרד הבריאות צוין כי מערך הטיפול בדגים במסעדה לקוי מאוד, דג בס שנמצא במקום לא היה בתוקף, חסרה הפרדה בין שטיפה וחיטוי ירקות לבין עיבוד והכנת הירקות, אין חומר ניקוי לשטיפת ירקות, רוטב פסטו אוכסן בניגוד להוראות יצרן, במטבח ובמחסן המזון במבנה ממול נצפו מספר תיקנים מפוזרים והעסק פועל ללא אישור משרד הבריאות.

מסעדה. צילום אילוסטרציה: מגדלור ניוז

כאמור, בביקורת ב-25.6 גילה המשרד כי לא חלפה הסכנה והעסק “ממשיך לסכן את בריאות הסועדים באופן חמור ומיידי”. על כן הוחלט להוציא את צו הסגירה המנהלי (צו זמני) והפסקת העבודה בשלב זה.

 ד”ר אירנה וולוביק, רופאת נפת חדרה, חתמה על הצו וציינה כי “המצב המתואר לעיל מהווה סכנה חמורה ומידית לבריאות הציבור”. הצו נכנס לתוקף מיידית.

העתקים מהצו נשלחו למשטרת זכרון יעקב, רישוי עסקים במועצה המקומית וכן גורמי בריאות שונים.

להלן הצו שהוצא על ידי משרד הבריאות:


מרשת פרנג’ליקו נמסר: “המקום נסגר בהסכמה, לצורך התאמתו לדרישת משרד הבריאות, לאור הכוונה להעתיק את מיקומו לקומה העליונה בקניון בהשקעה רחבה.

“בעת בדיקת משרד הבריאות, הסניף היה סגור לקבלת קהל וממילא לא תוכנן להיפתח לפני העתקתו למקום החדש. כך שבשום שלב לא הייתה סכנה תברואתית אמיתית ללקוחות המסעדה, וכל צו סגירה מנהלתי שהוצא מיותר מעיקרו”.