דיווחי מגדלור ניוז | 7.7.25 | 18:40
מתיחות בבית הספר היסודי "מרחבים" בפרדס חנה, לאחר שהנהגת ההורים חשפה כי הגיע לידיה מידע לפיו המועצה האזורית מתכננת להקים בית ספר לחינוך מיוחד בתוך שטח בית הספר – מבלי שעדכנה את ההנהלה או את ההורים.
במכתב רשמי להורי התלמידים, הביעו יו"ריות ההנהגה, ליאורה ורבר ואפרת הלטר, דאגה רבה מהמהלך, והזהירו כי אם אכן התוכנית תצא לפועל – המשמעות היא שבשנה הבאה "בית ספר מרחבים ייפתח – בלי מרחבים".
לטענתן, השטח והמשאבים של בית הספר צפויים להצטמצם לטובת המוסד החדש, וכל זאת ללא שיתוף ציבור או הצגת תכנון מסודר.
ההנהגה פירטה שורה של פגיעות מצטברות שספג בית הספר בשנה החולפת – מהשארתו פתוח בתקופת המלחמה, דרך קיצוצים בתקציבים ובכיתות, ועד אי-העברת כספים שהובטחו. לטענתן, התחושה בקרב ההורים היא של ניהול חינוך מתוך חוסר שקיפות והעדר תכנון אמיתי.
עם זאת, הנהגת ההורים קראה להימנע מצעדים קיצוניים בשלב זה, ולהמתין לפגישה מסודרת עם נציגי המועצה, שבה יושמעו פרטי התוכנית – אם אכן קיימת כזו – ותיבחן השלכתה על התלמידים. "כולנו שואפים לחינוך טוב יותר ביישוב", כתבו, "אבל על המועצה לנהוג בשקיפות ולקבל החלטות מתוך אחריות גם כלפי תלמידי מרחבים".
אם או בלי קשר, הורים בבית הספר פתחו עצומת חירום נגד המצב הקיים במוסד החינוכי. לטענתם, התשתיות במצב ירוד, אין כיתות העשרה, והשיפוצים הוזנחו במשך שנים. בנוסף, מספר כיתות א' צומצם במחצית, וילדים הועברו בכפייה לבתי ספר אחרים. ההורים דורשים: הקפאת המכרז להקמת בית ספר נוסף עד תכנון שקוף עם מעורבותם, תקצוב מיידי לשיקום מרחבים והחזרת כיתות א' המלאות. לדבריהם, "המצב פוגע בזכות לחינוך בטוח ומכבד. לא ניתן לילדינו להיפגע עוד."
מהמועצה המקומית פרדס חנה-כרכור נמסר:
"ראשית נציין כי ראש המועצה, יוני חכימי עדכן הבוקר כי : "הקמת בית ספר לחינוך מיוחד ביישוב היא יעד חינוכי, חברתי וקהילתי ראשון במעלה. מדובר בצורך אקוטי, ואני מחויב להובלת המהלך מתוך תכנון יסודי, שותפות עם הקהילה ובמסגרת המתאימה לילדי החינוך המיוחד. ביה"ס לא יוקם במתחם מרחבים ועתה נבחנת חלופה תכנונית שתאפשר להקים מוסד עצמאי ובסטנדרטים הרואיים לילדי החינוך המיוחד של פרדס חנה כרכור. זו משימה שאני לוקח במלוא האחריות ואוביל את המהלך עד להקמת ביה"ס."
אכיפה , כחול לבן , איסורים זו פעילות המועצה בשנה האחרונה
שום דבר פרואקטיבי