יום רביעי, ספטמבר 24, 2025

חשד להנדסת תודעה באמצעות קבוצת פייסבוק פופולרית לקראת הבחירות המקומיות

קבוצת פייסבוק בשם "המבשר – תושבי מבשרת ציון פותחים את הפה!" נסגרה על ידי פייסבוק לאחר סירוב מנהלה, שהשתמש בפרופיל אנונימי בשם "תמר גולדבלט", להזדהות. כך פרסם האתר "בקיצור".

הקבוצה, שמנתה כ-30 אלף חברים, שימשה פלטפורמה מרכזית לתושבי מבשרת ציון לשיתוף מידע, דעות ותעמולת בחירות.

בתוך כך, חברי רשימת "חוזה חדש למבשרת ציון אחת" לקראת בחירות 2024, טענו כי מנהל הקבוצה השתמש בפרופילים מזויפים וב"בוטים" כדי לקדם מועמדים מסוימים בבחירות המקומיות.

נטען כי לאחר שפייסבוק התעלמה מפניותיהם, התערבה ועדת הבחירות האזורית, אז הורה שופט מחוזי לפייסבוק לברר את הנושא.

לאחר שמנהל הקבוצה המשיך ובחר שלא לחשוף את זהותו – נסגרה הקבוצה וכל ההיסטוריה שלה נמחקה.

ד"ר שי בנימין, חבר הרשימה, אמר כי "עם כל הצער על סגירת הקבוצה, הסגירה שמה קץ להפרה שיטתית של החוק, והייתה ניצחון משמעותי לשלטון החוק ולדמוקרטיה".

המקרה מדגיש את הסכנה הטמונה בשימוש בטכניקות של הנדסת תודעה ציבורית באמצעות רשתות חברתיות. לכתבה המלאה

עוד חדשות

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן

עוד כתבות

- Advertisment -
- Advertisment -
Google search engine
- Advertisment -
Google search engine
- Advertisment -
Google search engine
📋 הקישור הועתק