חבר מועצת פרדס חנה-כרכור, אייל כגן, פנה לאחרונה לראשת המועצה הגר פרי יגור, והציע לה לעצור את בניית פינות הגזם החדשות במושבה.
לדבריו, "עוד לא מאוחר לעצור את הפיאסקו ובזבוז כספי הציבור הכרוכים בבניית פינות הגזם החדשות. מבלי להכנס בשלב הזה לכל הליך התכנון הלקוי ותהליך הביצוע, מציע לחשב מסלול מחדש".
כגן טוען כי תכנון הפינות החדשות לא יעיל וגורם ליותר בלאגן מאשר תועלת אמיתית, כשהתושבים לא תמיד מצייתים וזורקים אל הפינות החדשות מכל הבא ליד. כגן אף צרף תמונות שמאששות את טענותיו.
קראו גם:
21 זכאים נרשמו להגרלה האחרונה של מחיר למשתכן בפרויקט ‘משכנות’ בפרדס חנה-כרכור
פנים חדשות בניהול בתי הספר ‘כרכור’ ו-‘ישורון’ בפרדס חנה-כרכור: הכירו את איריס חזיזה ושלומי ואזנה
סאגת תיכון חקלאי בפרדס חנה: העברת הבעלות לרשת “אורט” אושרה, אבל לזמן קצר יותר
כזכור, החל מ- 2.8.2020 עברה פרדס חנה-כרכור לימי פינוי גזם וגרוטאות חדשים. במסגרת כך, הודיעה המועצה כי ערכה שינוי וייעול של קווי איסוף הגזם והגרוטאות, לצד הגברת סבבי הפינוי החל מתחילת ספטמבר והסדרת כ- 120 עמדות גזם חדשות.
מתאריך 10.8.2020 החלה אף אכיפה מוגברת לדברי המועצה, בנוגע לאיסוף הגזם והגרוטאות.
ואולם כאמור, ישנה כבר ביקורת על הנושא. חבר המועצה כגן הוסיף כי "פינות הגזם החדשות לא יעילות, לא יתפקדו (כבר לא מתפקדות כפי שניתן לראות מהתמונות המצורפות) ועולות סכום בלתי נתפס של מיליון ש"ח".
תושבים רבים הגיבו לפוסט שהעלה כגן ברשת החברתית והעבירו ביקורת על קבלת ההחלטה להקים את עמדות הגזם המדוברות. בין היתר אמרו תושבים: "יש בעיה רצינית עם פסולת וגזם והביצוע הנ"ל מחטיא את המטרה. לא מתאים לישוב הרוצה להיות מושבה ירוקה. בתקווה שיתעוררו".
מהמועצה נמסר בתגובה: "המועצה פועלת בחודשים האחרונים לשיפור חזות היישוב, שכפי שציינתם בכתבה, כוללת בין השאר החלפת קבלן פינוי גזם וגרוטאות, שינוי ימי הפינוי ופעולות רבות ונוספות שמוביל אגף שפ"ע. בימים הקרובים עם כניסתו של קבלן הגזם החדש נבחן את עמידותן של העמדות תפעולית ונפעל בהתאם לצורך".
- לכל חדשות פרדס חנה-כרכור במגדלור ניוז