עם קריצה לשומרי המסורת: המסעדות בנמל קיסריה ששינו את רמת הכשרות אחרי הקורונה

האחת לא היתה כשרה והפכה לכשרה והשנייה היתה הכשרה היחידה בנמל והפכה כעת לכשרה למהדרין: הקהל המסורתי והדתי שמבקר בנמל יכול עכשיו גם לסעוד בתפריט חלבי או בשרי כשר
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

הצטרפו אלינו

ארכיון כתבות

עם קריצה לשומרי המסורת: המסעדות בנמל קיסריה ששינו את רמת הכשרות אחרי הקורונה

האחת לא היתה כשרה והפכה לכשרה והשנייה היתה הכשרה היחידה בנמל והפכה כעת לכשרה למהדרין: הקהל המסורתי והדתי שמבקר בנמל יכול עכשיו גם לסעוד בתפריט חלבי או בשרי כשר

מגדלור-פיד ♋

הקורונה שינתה את עולם התיירות בכל רחבי הגלובוס, וגם בקיסריה, בנמל העתיק, אחד מאתרי התיירות המטוילים בישראל, התחוללו לאחרונה שינויים, בין אם באטרקציות המוצעות ובין אם בעולם האוכל. 

שתי מסעדות מרכזיות שפועלות בנמל מזה שנים, שינו לאחרונה את רמת כשרותן: האחת, הצל בנים, שהפכה ממסעדה שהיתה פתוחה בשבת ומכרה פירות ים למסעדה כשרה הסגורה בשתות וחגים, והשנייה, מסעדת “ארסטו” האיטלקית, שהופכת כעת לכשרה למהדרין.

קראו גם: 

הפתעה בצלחת: איזו מסעדה מפורסמת בקיסריה הפכה להיות כשרה?

ארסטו קיבלה לאחרונה את כשרות “בד”צ בית יוסף”, והיא תהיה חלבית למהדרין. חבר מועצת העיר אור עקיבא, משה אבועזיז, כתב היום: “בדיוק ביום ההילולא של רבי מאיר בעל הנס, וממש ברגעים אלה, מתחולל כעת נס גלוי במסעדות קיסריה, ארסטו והצל -בנים שהופכות למסעדות כשרות למהדרין (בינתיים ארסטו החלבית), אף סגורות בשבת קודש.

“מן הראוי לחזק את ידי הבעלים שמונעים בממונם וגופם חילול שבת המוני ועושים קידוש ה’ גדול כראוי לממשיכי דרכו של רבי עקיבא שמסר נפשו על קידוש השם ממש כאן בקיסריה! חזקו ואמצו ובזכות הכשרות ושמירת השבת תחול ברכה והצלחה במעשי ידיכם”.

מי ששם לב, יכול ודאי לראות כי עם הפיכתו של “פונדק הצלבנים” למסעדה כשרה, שונה שמה ל-“הצל בנים”. המילים “הצל” ו”בנים” נפרדות המקבלות משמעות עברית יהודית.

שתפו את הכתבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מגדלור-פיד ♋

guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן