מנהל הדיור הממשלתי, הודיע למהנדס עיריית חדרה, נדב הדר, כי הוחלט להקים על בית המשפט הישן, את קריית הממשלה בחדרה. בניין קרית הממשלה יגיע לכ-16 קומות עם חניונים תת קרקעיים, שיתחברו בהמשך מתחת לקרקע לחניונים התת קרקעיים שיבנו במגדל העירייה הסמוך.
כזכור, בשבוע שעבר הודיע העירייה כי היא תקים מגדל משלה במרחק של כמה עשרות מטרים. שני המגדלים, ירכזו באזור אחד את כל השרותים לתושב, הן ברמה המקומית והן ברמה האזורית. כמו כן, תהווה קריית הממשלה כתובת למאות אלפי אזרחים, מחוץ לחדרה.
ראש העיר צביקה גנדלמן אישר אישר בשבוע שעבר לחברה הכלכלית לצאת למכרז להקמת מגדל העירייה. מגדל העירייה יוקם בנפרד מקרית הממשלה, והוא ירכז בתוכו את כל האגפים והחברות העירוניות, הפזורים היום בבניינים שונים ברחבי העיר.
החברה הכלכלית של עיריית חדרה, תנהל את הליכי המכרז ובחירת החברה שתקים את מגדל העירייה. מגדל העירייה יוקם בסמוך לבניין העירייה כיום, שיהרס, על השטח שבו פועל כיום חניון ציבורי. מגדל העירייה יכלול בין היתר חניונים תת קרקעים, שטח מסחרי, משרדים ועוד.
בחודש יולי 2020, בעיצומה של התמוודות המדינה עם נגיף הקורונה, נערך נפתח היכל המשפט החדש בעיר, בטקס קביעת מזוזה בו השתתפו ראש העירייה גנדלמן, המשנה לראש העיר בועז ביטון, מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, המזכיר הראשי ומנהל בתי משפט שלום במחוז חיפה ישראל חן, סגנית נשיא בית משפט השלום חדרה השופטת פנינה ארגמן, המזכיר הראשי בבית משפט השלום חדרה קובי בכר, המזכיר הראשי של בית המשפט לעניינים מקומיים אמיר ביטון, ומוזמנים מעטים.
אל הבניין החדש עעברו כל השירותים המשפטיים הפזורים במבנים שונים ברחבי חדרה, החל מבית משפט השלום הפועל במבנה הישן, ההוצאה לפועל, וכן בתי משפט לענייני משפחה, לתביעות קטנות, לעניינים מקומיים ועוד.
המבנה החדש נבנה כמבנה מאופס אנרגיה (מנצל בצורה מקסימלית את תנאי הסביבה כמו רוח, שמש, תאורה טבעית וכדומה, ומייצר את כמות האנרגיה שהוא צורך). המבנה משתרע על-פני 8 קומות וכולל אולמות משפט, לשכות לשופטים, חדרי ספח לעוזרים משפטיים ועובדים, וחניון תת קרקעי לבאי בית המשפט.
בתמונה: בית המשפט הישן ומגדל העירייה המתוכנן.