חברת מועצת בנימינה-גבעת עדה אביטל תבור, העלתה הצעה לסדר בישיבת המועצה בחודש מרץ בנוגע לפריצות לבתים וביטחון יישובי.
“ברחוב השעורה פנו אליי לפני כחצי שנה וסיפרו לי שיש הרבה פריצות בשכונת זרעוניה”, אמרה תבור בישיבה. “בזרעוניה ובכרמי בנימינה יש פעמיים בשבוע לפחות הודעות ברשתות החברתיות על בית שנפרץ. יש תחושה של חוסר מוגנות. נכנסתי למשטרת ישראל ואפשר לראות שיש 43% פריצות לבתים בבנימינה ב-2021 וזה רק לגבי המדווחים”.
תבור המשיכה: “גם גניבות רכב הם בכמות גבוהה. בחוף הכרמל הנתונים גם גבוהים. במרבית היישובים בארץ פרסו מערך מצלמות בכדי לשמור על ביטחון במרחב היישובי ויש גם יישובים שמשלמים היטל שמירה”.
מצלמות על מגדל המים. “בכל שנה אנו מגדילים את מכסת המצלמות” | צילום: מגדלור ניוז
תבור הגישה הצעת ההחלטה – כי מליאת המועצה תאשר הצבת מצלמות ביטחון בכניסה ליישובים בכדי שיפחית את נושא הפריצות. במקביל, “תוגש בקשה למשרד לביטחון פנים להערכת עלויות”.
קראו גם >>
ואולם, ההצעה לא התקבלה בעין יפה על ידי ראש המועצה איתי וייסברג, שציין כי ההצעה לסדר לא מחדשת דבר. “הדיון לדעתי מיותר”, אמר והוסיף: “יש תוכנית להצבת מצלמות יישוביות. אושר כסף לתוכנית ואף הוצבו מספר מצלמות כמו למשל במגדל המים מול מתחם הפיל. הן צופות על הכניסה ליישוב ואחת מהן אפילו ניתנת לשליטה ומשדרת למועצה אפילו. ברחוב מעלה הצבר בכניסה לגבעת עדה יש מצלמות בכניסות והיציאות. בכיכר כניסה לגבעת עדה יש מצלמות שזו מטרתן. בנוסף, יש מצלמות בתוך היישובים שמספרן הולך וגדל אותן המליאה אישרה. למשל ברחוב האסיף. בזרעוניה – מצלמות בגינת זרעוניה מכסות את הגינה עצמה ואת המרחבים מסביב לה בגבול המערבי של המושבה.
“התוכנית ממשיכה, בכל שנה אנחנו מביאים עוד תקציב ומוסיפים עוד כסף משלנו. זאת תוכנית קיימת, מתוקצב לה כסף ולא ברור על מה הדיון. התקדמות התוכנית תלויה בתקציבים שאנחנו מגייסים לנושא”.