יום רביעי, ספטמבר 24, 2025

באישור הצנזורה: זה מקור רעש הזמזום מעל אזור אור עקיבא, פרדס חנה ובנימינה – שעוצמתו חזקה גם היום


דיווחי מגדלור ניוז | 26.1.2025 | 15:16
עדכון ראשון:
13.11.24 | 19:40


מזה מספר שבועות שתושבי חדרה, אור עקיבא והמושבות שבאזור אינם מצליחים להתעלם מזמזום מתמשך הנשמע באוויר כמעט לאורך כל שעות היום – מהבוקר ועד שעות הלילה המאוחרות – וכך קורה גם היום (ראשון, 26.1). פניות רבות למערכות המקומיות ולרשויות הובילו אותנו לבדוק את מקורו של הרעש הבעיקר מציק הזה.

מבדיקה שערך מגדלור ניוז עולה (וממצאיה פה עברו צנזורה צבאית) כי הזמזום נובע ככל הנראה משילוב של מטוסים קלים וכלי טיס בלתי מאויש (כטב"ם) הפועל באזור –מטעם רשויות ישראליות. מקורו המדויק של הזמזום אינו ניתן לאיתור בעין בלתי מזוינת, אך לפי עדויות תושבים, מדובר ככל הנראה בפעילות ביטחונית מעל אזור חדרה.

תושבים רבים הביעו תסכול עקב רעשי הרקע המתמידים המשבשים את שגרת חייהם. אחד התושבים סיפר כי "אי אפשר לשבת בבית בשקט, כל הזמן נשמע זמזום מטריד, אפילו כשסוגרים את החלונות". תושבת אחרת סיפרה כי הזמזום מוכר לה מהצפון: "כבר התרגלנו לנושא הזה, פעילות צבאית עם כלי טיס כלשהו במרחב".

במהלך הבדיקה, בדקנו גם אפשרויות אחרות, בהן מטוסי ריסוס או רחפנים הפועלים באזור. עם זאת, כלל הנתונים מצביעים על פעילותו של כלי טיס בלתי מאויש ישראלי המשמש למטרות אבטחה – ייתכן כחלק מפעילות מודיעינית או מבצעית נרחבת יותר.

קראו גם >>

הידיעה עברה כאמור את הצנזורה הצבאית, כך שניתן לפרסם את הפרטים הללו. פניות אל גופים נוספים בנושא – העלו חרס. משטרת ישראל מסרה כי לא ידוע לה פעילות כלשהי וכך גם ברשות התעופה האזרחית. במוקדי 106 של חלק מרשויות האזור ציינו כי קיבלו פניות רבות מתושבים בנושא זה.

עוד חדשות

11 הערות

  1. הורסים לנו את הבריאות הנפשית ללא מנוח ללא מנוס ללא הפסקה.
    כל הרעש הסה במשך שנים, לא מאתמול ולא מההחרפה במצב הבטחוני.
    יותר סובלים מחרדה ומגיעים לקצה, פוסט טראומה, סטרס, דיכאון, הכל מחריף.
    התעללות בלתי פוסקת, וכל משרד ממשלתי כזה או אחר, משטרה, פיקוד העורף, ומשרד להגנת הסביבה כולם כולל כולם מפנים אחריות לגוף נלווה אחר.
    משרד הגנת הסביבה: ״נציג מטעמם היה פעם אחת ולא שמע רעש, אנחנו לא הגוף המטפל…״.
    אנחנו האזרחים בדיחה לצערי,
    אחרי כל ההקרבה המתמשכת אין לנו בכלל זכות ״להתלונן״ לבקש שגרה שקטה בתוך כל הכאוס….
    זו התעללות, זה ביזיון, זו בושה וזה פשוט עצוב.

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן

עוד כתבות

- Advertisment -
- Advertisment -
Google search engine
- Advertisment -
Google search engine
- Advertisment -
Google search engine
📋 הקישור הועתק