יום שלישי, ספטמבר 23, 2025
Google search engine

הסתיים המשבר התקציבי במתנ"ס אור עקיבא; סכנת הפסקת הפעילות הוסרה


דיווחי מגדלור ניוז | 13.1.25 | 11:48
עדכון ראשון: 8.1.25 | 9:35


הסתיים המשבר התקציבי במתנ"ס אור עקיבא: לאחר הפרסום ב'מגדלור-ניוז' על משבר תקציבי במתנ״ס שעלול היה להוביל לחדלות פירעון, דווח כי הכספים של משרד החינוך הועברו מהעירייה לחשבון המתנ״ס, שמצידו שילם את המשכורות במלואן לעובדים וספקים. מעיריית אור עקיבא נמסר כי הייתה בעיה בהגדרת הכספים מצד המתנ"ס, מה שהוביל לעיכוב בהעברת הכסף.

עוד קודם לכן פרסמנו כי יו"ר הנהלת מתנ"ס אור עקיבא, איציק נסימי, שיגר השבוע הודעה דחופה לחברי הנהלת המתנ"ס, בה התריע על עיכוב בהעברת כספים ממשרד החינוך דרך עיריית אור עקיבא. מדובר בכספים ייעודיים עבור קייטנות חנוכה ותוכניות הצהרונים, הנאמדים בכחצי מיליון שקלים, אשר נועדו בעיקר לתשלום משכורות הסייעות והעובדים.

לפי המכתב של נסימי, שהגיע לידי מגדלור ניוז, למרות עמידה מלאה בדרישות שדרש גזבר העירייה החדש אילן עמרם, הכספים לא הוזרמו בזמן לחשבון המתנ"ס. מתוך תחושת אחריות, החליט נסימי כי המשכורות לעובדים ישולמו במועדן על בסיס יתרות המתנ"ס, אך הזהיר כי צעד זה ידלל משמעותית את קופת המתנ"ס ועלול להוביל להפסקת פעילותו.

נסימי הדגיש בטרם הפתרון שהושג: "הזרמת הכספים אינה 'מתנה', אלא כספים ייעודיים שמועברים לטובת סבסוד פעילות חיונית. ללא העברת הסכום, המתנ"ס עשוי להיקלע לחדלות פירעון ולסכנת סגירה".

בתחילת השבוע התקיימה שיחה נוספת עם גזבר העירייה, במסגרתה נמסר כי הכספים יועברו עד סוף אותו היום (6.12), אולם הדבר לא קרה עד ליום שלישי בלילה (7.1). נסימי ציין כי במידה ולא תיפתר הבעיה, יכנס ישיבת הנהלה דחופה לדיון בדרכי הפעולה האפשריות.

המשבר שנוצר אינו חדש. בעיות התקציב של המתנ"ס ידועות בעשור האחרון ואף גרמו לא אחת לשיבוב פעילותו ואף לשביתות של צוות המתנ"ס ואף צוות הספרייה העירונית הקשורה אליו. בשנה האחרונה חזרה החברה למתנ"סים לנהל את המקום, ואולם נושא התקציבים לא קשור רק אליה, אלא גם לעיריית אור עקיבא כאמור.

עוד חדשות
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments

עוד כתבות

- Advertisment -
- Advertisment -
Google search engine
- Advertisment -
Google search engine
- Advertisment -
Google search engine